Wie is OPA?

Ik ben Rienk van Dijk, bijna 64 jaar oud en geboren in Amersfoort, sinds 2000 woonachtig in Tiel in het hartje van de Betuwe.  Vanaf mijn 18e rij ik motor en in 2008 ben ik de trotse eigenaar geworden van een Harley Davidson. Ik rij samen met mijn vrouw op de motor heel Europa door. Ook rijden we veel in Amerika. We hebben bijvoorbeeld samen route 66 gereden. Ja, we maken samen heel wat kilometers op de motor. 

Mijn vrouw en ik hebben samen vier volwassen kinderen en we zijn trotse grootouders van twee kleinkinderen.  Wat is het mooi om hun ontwikkeling en groei mee te maken en er voor ze te kunnen zijn als dat nodig is!

Ik ben 33 jaar met veel plezier vrijwilliger geweest bij de Brandweer. Een leerschool waar ik ontzettend veel aan heb gehad en nog steeds heb.

Waar staat OPA voor?

OPA staat voor Oprechte, Persoonlijke, Aandacht. 

Mijn achtergrond en levenservaring hebben me uiteindelijk geleid naar het vak van kindercoach.  Het zijn dan ook de belangrijkste pijlers van OPA Kindercoaching. Het is mijn overtuiging dat kinderen zich prettig en veilig moeten voelen tijdens de coaching en dat gevoel kan ik ze met al mijn ervaring zeker geven! 

Mijn missie als kindercoach is: 

"Kinderen begeleiden zichzelf te vinden als het wat minder met ze gaat. Zeker kinderen die gepest worden of kinderen die angst hebben - het maakt niet uit waarvoor - kunnen een extra steuntje in de rug nodig hebben om zich weer beter te gaan voelen. Er samen aan werken dat ze de oplossing zélf aandragen en ze daarin begeleiden."

Opleidingen

Sinds 2019 gecertificeerd trainer bij de Stichting omgaan met pesten. 

Deze trainingen zijn ervoor om kinderen die gepest worden weerbaarder te maken. Dit kan in groepen maar zeker ook individueel. We trainen de kinderen in. onder andere. weerbaarheid, sociale vaardigheden.   

Gediplomeerd kindercoach via de opleiding van Sonnevelt. Voordat ik aan deze opleiding begon  heb ik mezelf  de volgende  5 vragen gesteld.

  1. Ben jij kindercoach?
  2. Wil jij kindercoach zijn omdat het welzijn van het kind je aan het hart gaat?
  3. Ben jij de kindercoach omdat je weet dat we niet óver, maar mét kinderen moeten praten?
  4. Ben jij de kindercoach, en coach je ook ouders, omdat je voelt dat zij een wezenlijke verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen proces?
  5. Ben jij kindercoach en neem jij niet alleen je klant en jezelf serieus, maar sta jij ook voor het vak kindercoaching?

Deze vijf vragen kon ik volmondig met JA beantwoorden en na het behalen van mijn diploma kindercoach ben ik in mei 2019 mijn eigen kindercoachpraktijk OPA kindercoaching gestart.

Uiteraard ben ik in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor het werken met kinderen. Voor de zekerheid van jou en jouw kind laat ik deze VOG iedere 2  jaar vernieuwen.

Foto G.H. Verver